Andreea Banica

Andreea Banică s-a născut pe data de:21.06.1978,în judeţul Constanţa(Eforie Sud).

Ea a debutat în muzică după ce s-a făcut remarcată la Festivalul Mamaia din 1998.Aşadar,Andreea Bănică a debutat în muzică abia la vârsta de 20 de ani!
Prima ei trupă a fost:Exotic,care era fondată de ea(Andreea Bănică) împreună cu Claudia Patrascanu şi Iulia Chelaru.
Prima lor piesă a fost „Sexy”,care a avut un mare succes.În cei doi ani,trupa Exotic,a lansat 3 piese,aceste fiind:“Uită-mă“, “Sexy“ şi “Un sărut“!Deasemenea au înregistrat şi două albume:Sexxy şi Pasional.După care a înfiinţat trupa Blondy împreună cu Cristina Rus.Trupa Blondy a lansat 3 albume,acestea fiind:“Atât de aproape“, “O parte din tine“,“Dulce şi amar“.Această trupă a obţinut premiul pentru „cea mai bună trupă dance” oferit de către Radio Actualităţi(2003).
După aceea,Andreea Bănică, a urmat o carieră solo de mare succes,câştigând premii la festivaluri precum: Romanian Music Awards,Romanian Top Hits sauBalkan Music Awards.Primul ei succes l-a avut cu piesa “Dansez, dansez“,compusă de Laurenţiu Duţă.Ea primeşte premiul de „cea mai bună artistă solo”,în cadrul premiilor MTV.Andreea renunţă la numele de „Blondy” şi urcă pe scenă cu numele său adevărat:Andreea Bănică.
Cel de-al doilea album al artistei s-a intitulat : “Rendez-vous“,album pe care era şi single-ul “Fiesta“,care urma să ajungă în topurile din România,Bulgaria şi chiar Serbia.
Andreea Banica-Fiesta

Andreea Bănică a avut piese de mare succes,datorită colaborării cu Laurenţiu Duţă, Marius Moga şi Sandy Deac.Printre featuring-urile avute se numără şi trupa Simplu,Laurenţiu Duţă şi Taraful din Clejani.
La începutul anului 2008,Andreea Bănică lansează un nou videoclip,care a fost realizat la single-ul “Încredere“,regizat de Dragoş Buligă.În primăvara
aceluiaşi an intră pe piaţă cu un nou single numit “Hooky Song“ feat. Smiley.Piesa are şi un videoclip care a fost regizat de către Iulian Moga.
Andreea Banica-Hooky Song

În anul 2009,artista, aşteaptă venirea pe lume a fiicei sale.Chiar dacă nimeni nu se aştepta să lanseze ceva înaintea naşterii,în luna martie ea
lansează un videoclip la piesa “Le Ri Ra“.În august 2009 lansează la Callatis(Mangalia) un nou single: “Samba“, în colaborare cu Dony.
Andreea Banica-Samba

În 2010,la RMA(Romanian Music Awards),Andreea câştigă premiul de “Best video“ pentru clipul Samba.Piesa Samba devine cea mai difuzată piesa anului 2010 în Bulgaria.

La începutul lui 2011,Andreea lansează un nou single-“Sexy“ şi albumul BEST OF(un mix al celor mai importante piese din cariera sa).În cadrul premiilor RRA
(Radio România Actualităţi) 2011,piesa “Love in Brasil“ a fost desemnată “Cel mai bun cântec latino-dance“,pentru ridicarea premiului au urcat pe scenă Andreea Bănică şi Adrian Sina(compozitorul piesei).

În Ianuarie 2012,Andreea Bănică,colaborează cu Laurenţiu Duţă la piesa “Shining Heart“.

Copyright © '10-'18 Romanian Club Hits / cea mai noua muzica de club, mixuri, remixuri si videoclipuri