AlexUnder Base

AlexUnder Base

Biografie AlexUnder Base

Alexandru Enache, alias AlexUnder Base, este un talentat DJ român, născut în 1984, la Constanţa.
Şi-a făcut debutul în mixing live în 2002, într-un club mic – „Club Five”, însă nu a trecut mult timp până să se facă remarcat, drept urmare a fost invitat să mixeze în cel mai popular club din acea vreme,”Club Primo”. Deşi echipamentul său nu era atât de performant, o perioadă îndelungată a fost rezident în „Primo”, unde s-a expus mult mai mult consumatorilor de muzică house. În vara anului 2003 s-a deschis un nou club,”Oxford”, acesta devenind în scurt timp locul în care şi-a pregătit seturile, şi-a perfecţionat stilul, pentru ca DJ-ul să fie un nume cunoscut.
Alex este axat în mare parte pe genul electro-house, dar nu se opreşte aici, fuziunile sale de funk, groove, minimal şi tech capătă forme deosebite când DJ-ul atinge puternic desk-urile.

Carieră muzicală AlexUnder Base

În 2008 a existat o creştere pe stilul deep house, care şi-a strâns rândurile şi a pornit ofensiva împotriva curentului minimal, dar nu se opune combinaţiilor de noi stiluri în muzica house.
AlexUnder Base nu are în principiu un idol, dar ascultă nume mari precum Audiofly, Steve Lawler, Funkagenda, Mark Knight, Rene Amesz, Paul Thomas, Anthony Collins, Monoroom, Piemont, G.I.C şi mulţi alţii. A colaborat cu câţiva DJ/producători: Ntfo, Jay Criss, Neestor, Jotto, DKay, Treitl Hammond, Smart Wave, Lucian Bărbulescu.

Aşa cum a promis în urmă cu ceva timp, se va impune în industrie, pregătind câteva surprize, şi anume, compoziţii muzicale alături de câţiva producători români consacraţi.
Cel mai bun exemplu îl reprezintă single-ul „Privacy”, care beneficiază şi de un clip, primul videoclip al artistului (AlexUnder Base Feat. Frissco – Privacy). Piesa este compusă de Dony şi The Kid, cei care au creat şi albumul lui Mihai Trăistariu. Vocalul din „Privacy” este Frissco (Ionuţ Untaru), pe care Alex l-a cunoscut în ianuarie 2009 la studioul lui Dony şi The Kid. Cu aceşti doi producători muzicali a luat legătura în 2006; din acel moment au început colaborarea, prima piesă la care au lucrat fiind „What the fuck it is”, urmând apoi „Keeps me stronger”.
După „Privacy” şi „Free” – care au avut efectul scontat – AlexUnder Base a lansat un mega hit, „Drums”, în colaborare cu Lys (cea care a avut o apariţie în videoclipul piesei „Oh Africa”, a celebrului artist Akon). Single-ul „Drums” a cucerit toate inimile, devenind una dintre cele mai ascultate melodii ale verii 2010. Aceasta s-a poziţionat pe locul al treilea în topul celor mai difuzate piese, conform clasamentului întocmit de Media Forest.

2011 îi aduce lui AlexUnder un nou hit – „Call Again” – produs de aceiaşi Dony & The Kid şi având-o drept voce feminină pe Lys.

Pe AlexUnder Base îl puteţi întâlni şi mixând la diferite evenimente. Ca să vă convingeţi de calităţile lui excepţionale de DJ, vă punem la dispoziţie câteva dintre piesele sale şi cel mai recent mix.

Videoclipuri / Muzică AlexUnder Base


AlexUnder Base Feat Frissco – Privacy


AlexUnder Base Feat. Lys – Drums


AlexUnder Base Feat. Lys – Call Again

AlexUnder Base @ December 2010 Promo Mix by Adrinanna

Link-uri oficiale AlexUnder Base :
Site-ul oficial : www.alexunderbase.ro
Pagina de Facebook : http://facebook.com/alexunderbase
Pagina de MySpace : http://www.myspace.com/alexunderbase
Profilul de Twitter : http://twitter.com/djalexunderbase
Profilul de SoundCloud : http://soundcloud.com/alexunderbase