Inna

Inna
Inna, pe numele ei adevărat Elena Alexandra Apostoleanu, este, fără îndoială, cea mai cunoscută artistă din România.

Biografie Inna

Este născută pe 16 octombrie 1986 în Mangalia. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o de mică, împreună cu familia ei, care i-a oferit sprijinul în tot ceea ce a făcut. Astfel, a început să ia lecţii de canto încă de la vârsta de 8 ani, vârsta la care, în mod normal, singura grijă ar fi trebuit să fie joaca. Pe perioada adolescenţei, dorind să îşi îndeplinească visul de a deveni cunoscută pentru talentul ei, a cântat alături de o trupă pop-rock, care, însă, nu a avut success.

Carieră muzicală

Cum a ajuns să aibă succesul pe care atâţia şi-l doresc? După terminarea studiilor, şi anume ştiinţe politice, i-a întâlnit pe băieţii de la Play&Win, trei la număr, toţi talentaţi (Radu Bolfea, Sebastian Barac şi Marcel Botezan), care i-au produs primul ei single, cel care a adus-o la urechile tuturor, şi anume “Hot”. Piesa a avut premiera în august 2008, iar la scurt timp îi puteai auzi versurile pe buzele tuturor. Piesa a ajuns pe primul loc în topurile a numeroase radiouri şi a beneficiat chiar de două videoclipuri, începând să fie difuzată şi pe marile posturi de televiziune din ţară. La fel de repede a ajuns cunoscută şi în afară, melodia fiind difuzată la radiourile din ţări precum Rusia, Belgia, Bulgaria etc.
Următorul hit, “Love”, piesă făcută tot de băieţii de la Play&Win, a fost lansat la începutul anului 2009 şi, asemenea precedentului, a urcat repede în topuri, devenind noua melodie favorită a românilor.
“Déjà Vu”, “Amazing”, “10 minutes”, “Sun is up”, toate acestea au beneficiat de un mare success, Inna schimbând, un fel de a spune, “moda” în muzica românească prin melodiile ei. Pe lângă acestea, ea a înregistrat şi câteva balade precum “Goodbye”, “Oare” şi “Sorry”. Bineînţeles, munca ei nu a fost în zadar. A fost răsplătită cu numeroase premii printre care “Cel mai bun debut” la Romanian Music Awards în 2009, “Cel mai bun interpret român” la MTV Europe Music Awards în 2009, “Best International Artist” la Romanian Music Awards în 2010 etc.
Inna a cucerit sutele şi zecile de mii de fani cu vocea ei pe care toţi o recunosc , dar şi cu un corp de invidiat, fiind de asemenea şi una dintre cele mai frumoase artiste din România.
În prezent este cea mai cunoscută personaliate română de pe facebook, având cei mai mulţi fani.

Videoclipuri / Muzică Inna


INNA – Sun is UP (Official video)
Mai multe videoclipuri cu Inna pe contul oficial de YouTube.

Rețele sociale

Inna pe Facebook

Inna pe Twitter


Pentru mai multe informaţii, biografie, fanclub, forum, poze şi videoclipuri vizitează site-ul oficial www.innaofficial.com!