Interviu Exclusiv Edward Maya

Edward Maya on stage acordeon
1. Salut, Edward! Îţi mulţumesc că ai acceptat invitaţia noastră. Suntem aproape la jumătatea lui 2011, cum a decurs acest an pentru tine?
În primul rând foarte multă muncă… Am lansat cel de-al 3lea single oficial împreună cu Vika Jigulina şi anume :”Desert Rain”, m-am ocupat de casa mea de discuri MAYAVIN RECORDS, semnând parteneriate cu UNIVERSAL MUSIC, SPINNIN’ RECORDS, VIDISCO etc, iar pe lângă asta lucrez şi la primul album EDWARD MAYA şi, cu toate că sunt în top 10 în foarte multe ţări din lume, doar în România sunt INTERZIS la radio şi tv, aşa că îmi pare foarte rău că nu veţi putea auzi sau vedea piesa nouă decât la mine pe site-urile oficiale.

2. Spune-ne 5 piese care te definesc.
Nu am 5 piese care mă definesc… Am sute de piese în care mă regăsesc şi îmi definesc personalitatea într-un anumit moment.

3. Numele Edward Maya e recunoscut la nivel mondial datorită hit-ului ‘Stereo Love’ şi a prezenţei sale în Billboard Hot 100 (cea mai înaltă poziţie ocupată fiind cea cu numărul 16), o adevărată performanţă pentru un artist român.
Sunt foarte mândru de această performanţă împreună cu Vika Jigulina şi de toată echipa mea mai ales că “Stereo Love” este nominalizată THE BEST SONG OF THE YEAR la Billboard Awards 2011.


Edward Maya feat. Vika Jigulina – Stereo Love

4. Povesteşte-ne puţin despre cariera ta muzicală anterioară.
Am început să compun acum 10 ani muzică de publicitate şi film ,apoi am compus pentru diferiţi artişti de la noi din ţară, colaborând cu mari producători muzicali până când mi-am dat seama că nu există apreciere pentru oamenii care stau în spate şi am decis să-mi urmez propriul drum în industria muzicală.

5. Care calitate a ta crezi că primează: cea de DJ sau cea de producător?
Eu am fost educat ca şi muzician compozitor, liceu de muzică, Conservator şi nu pot spune acum decăt că m-am adaptat pe timpurile pe care le trăim.

6. Cum ţi-ai descrie seturile? Care sunt influenţele stilului tău, de unde te inspiri?
Nu plec cu set-ul de acasă, majoritatea ideilor îmi vin pe scenă, am o multitudine de muzică nouă, veche, diferite genuri şi stiluri în mapa de DJ şi pur şi simplu sunt atent la cerinţele publicului.

7. Care a fost cel mai mare eveniment la care ai fost invitat să participi?
Au fost foarte multe, dar dacă vorbim de evenimente peste 80.000 de oameni am avut în Canada – Ballon Festival Canada, Brazilia, India şi Turneul din SUA în MIAMI şi LOS ANGELES .

8. Te gândeşti la un posibil concert în România? Posibil după ce vei colinda toată lumea?
Eu aş cânta cu mult entuziasm şi plăcere dacă oameni care conduc industria muzicală nu ar interzice piesele mele la TV şi RADIO, pentru că în acest moment pot spune că nu exist în ROMÂNIA şi am foarte puţine şanse să pot vorbi liber şi deschis despre asta.


Edward Maya feat Vika Jigulina – This is My Life (conține filmări din concerte)

9. Ce părere ai despre genul care se ascultă la momentul actual în România (popcorn)? Cu ce gen crezi că va fi înlocuit acesta?
Compozitorii din România au cea mai mare responsabilitate în a schimba actualul trend, aşa-zisul pop corn, personal sunt obosit de genul acesta şi cu siguranţă în următorii 2 ani o să ne reinventăm şi o să aducem ceva nou pe plan naţional şi internaţional.

10. Producătorul favorit şi un producător cu care şi-ai dori să colaborezi.
Aş vrea să compun muzică cu Sting şi Bon Jovi .

11. Cine ţi-ar plăcea să-ţi remixeze piesele?
O să las oportunitatea tuturor care doresc asta pentru că aşa am fost descoperit şi eu, acum mulţi ani cineva a avut încredere în mine, lucru ce m-a făcut să evoluez de 100 de ori mai rapid .

12. Dacă ar fi să nominalizezi câţiva DJ internaţionali care au strălucit în 2010, care ar fi aceştia?
Swedish House Mafia, Armin, David Guetta etc…

13. Recomandă-ne câteva melodii ‘must listen’.
Atb – Extasy
Above and Beyond – Home

14.Ce ne poţi spune despre “Mono in Love”. Este terminată? Când o vei lansa?
Melodia “Mono In Love” este terminată, o să fie curând lansată şi va fi o mare surpriză pentru toţi fanii mei.


Edward Maya – Live Performing Mono in Love & Stereo Love

15. Laptop / CDJs? De ce?
Tot studioul meu se rezumă la un laptop MacBookPro, căşti şi o clapă midi de 2 octave deoarece sunt mereu plecat şi compun în deplasare. În toate evenimentele ce le susţin ca şi playere mixez pe linia PIONEER CDJ 1000 / 2000 .

16. Descrie-ne studioul tău.
Am întotdeauna un studio mic portabil după cum spuneam mai sus, dar în Bucureşti avem o casă de producţie cu 3 studiouri de înregistrare, mixaj şi master unde finalizez toate ideile şi compoziţiile mele .

17.Am văzut că de curând Mayavin Records a semnat cu Jai Alexander. Ce planuri ai pentru MayavinRecords în viitorul apropiat ?
Jai Alexander este primul artist român semnat. Voi căuta tinere talente din România cât şi din afară, pe lângă asta cât mai multe parteneriate importante.


Jai Alexander & Sarah – Lover’s Night

18. Caracterizează-te printr-un singur cuvânt:
Artist.

19. Ce ne pregăteşti pentru următoarea perioadă?
Multe concerte, un alt turneu în SUA, lansarea oficială a albumului, lansarea unor noi proiecte la MAYAVIN RECORDS.

20. Un mesaj către toţi cei care îţi apreciază muzica şi cititorii Romanian Club Hits
Vă mulţumesc pentru apreciere şi sper să nu vă dezamăgesc niciodată!
Cu stimă şi respect, Edward M.


Videoclip Edward Maya feat Vika Jigulina – Desert Rain


Interviu realizat de Iulian Grecu și Adriana L.L. pentru Romanian Club Hits.
Copierea, reproducerea parțială sau integrală a acestui articol/interviu este interzisă fară dreptul autorilor. (bad for your karma)

You may also like...

6 Responses

 1. C. spune:

  Cum adica e interzis??? Nu inteleg…

 2. RazZ spune:

  Adevarul e ca in Romania cred ca e cel mai putin cunoscut…Multi care asculta genul si se dau mare stiutori nici nu au auzit de el. Aici o mare importanta o au si radiourile care nu il ajuta deloc. Pacat…Melodiile sale au ceva aparte…

 3. eddy spune:

  adevarul e k n-am vazut pe niciun post de muzik vreo melodie de-a lui, foarte rar stereo love sau this is my life… pacat k tara din kre e originar nu-i respecta meritele!

 4. (DJ) LogiTecH spune:

  Cum nu ii difuzat mai ?! De vreo saptamana il vad pe U si Kiss … Si se mai aude si la radio 😐 Si cum adica sa`ti interzica muzica in Romania ?! 😐

 5. alex spune:

  este unic…ca si muzica lui!!! ceva deosebit…stima!!!

 6. carmen spune:

  apreciez muzica lui si toata munca..pacat ca romanii il interzic,ar trebui sa fiim mandrii de Edward Maya ..un tanar talentat .. salutarii din Spania, Romanian Club Hits.!

Lasă un răspuns